God gave women intuition and feminity. Used properly, the combination easily jumbles the brain of any man I’ve ever met. Farrah Fawcett.

Deopotriva minimalista si sofisticata, cuminte dar in acelasi timp provocatoare, rochia furou sau “slip dress” se poarta intotdeauna cu Nonsalanta. Cu naturalete, cu acea atitudine de je-ne-sais-quai pe care o afiseaza frantuzoaicele chic.

Adorata – si adorabila, rochia furou surprinde prin versatilitatea ei: o putem purta de dimineata pana seara si in orice anotimp doar completand-o cu alte piese vestimentare si accesorii. Conditia suprema: sa fie realizata din materiale naturale de cea mai buna calitate, nobile, care mangaie pielea si se unduiesc usor pe formele noastre. La prima vedere nu pare mare lucru: un croi minimalist, lungime variind de la mini pana la maxi, bretele subtiri tip “spaghetti”, spate decoltat, cu sau fara dantela si un usor bie in partea de jos. Dar totusi cata feminitatea poate degaja o (aparent) simpla piesa vestimentara – ce a trecut, iata, cu brio testul timpului: sa ne amintim de legendara Kate Moss in anii ’90 si a sa colectie de rochii furou -…

Sunt intrebata adesea in showroom: “Bine, dar eu unde sa o port? E frumoasa, e fina, dar unde sa o imbrac, doar in casa?  

Asa ca va propun mai jos un mic exercitiu de imaginatie. O purtam asa:

  • pentru cele mai indraznete dintre noi: ziua: simpla, fara sutien sau cu un sutien fin tip bralette, cu o pereche de sandale fara toc sau wedges si o palarie de paie cu boruri mari. Seara, schimbam sandalele fara toc cu o pereche de sandale cu bretele subtiri si cu toc inalt, un clutch fin si cercei candelabru; Se simte bine si pe nisip, si pe vaporetto-ul care ne duce spre Como, si in arsita torida a orasului ori pe culoarele umbrite ale unui muzeu;
  • pentru cele care abia  acum fac cunostinta cu ea si nu vor sa dezvaluie prea mult: o puteti purta ziua peste un tricou simplu din bumbac;
  • in zilele racoroase: ii adaugam un cardigan fin din casmir, mohair sau alpaca sau o geaca din denim ori o jacheta tip bomber – atentie insa la mixul de materiale -. Pentru o abordare mai office: o putem purta cu un blazer oversized sau un trench coat si o pereche de sneakers albi.

Daca va tenteaza si pe voi, va recomand sa incercati rochiile tip furou realizate de brandul romanesc FIZIC, pe care le gasiti in magazinul fizic si showroom-ul online The Room Showroom. Rochiile tip furou realizate de acesti designeri romani folosesc doar materiale naturale si hibride cu certificate de calitate, produse in mod sustenabil in Europa: cupro si vascoza cu certificate V-Label si Oeko-tex.

Credit foto: Fizic.

Bisous.